Dan Korn

_MG_0731

Jag är mest känd för mina många fotoböcker där jag intervjuat människor som ännu lever i Gammalsveriges sista rester. Jag är också föredragshållare och journalist, samtidigt som jag verkar som rabbin i Manchester, England. Arbetet med boken om Kejne- och Haijbyaffärerna påbörjades redan hösten 2008 och har alltså tagit nära fem år. Det är min sextonde bok.

Du kan nå mig på dankornse@yahoo.se

Annonser

16 reaktioner på ”Dan Korn

 1. Läser just nu flera av dina böcker, fick tipps av min dotter som är etnolog och doktorera vid UCLA, hon håller så smått att samla in berättelser ifrån hemtrakten här i halland ifrån personer födda i början av 1900 talet.
  Underbart att läsa dina böcker.
  Anne

 2. vi har et par ting felles, begge har sitti inne og begge har fått et par kg ekstra og bære rundt på… du er et minne for livet dan, en utrolig trivlig og lærd mann….. vh terje

  • Tack Terje! En dag skall jag nog skriva om dessa veckor här på bloggen, några av de roligaste jag haft, på norska statens bekostnad!

 3. Är du fortfarande intresserad av att intervjua människor som är speciella? Jag känner till några och har tänkt på dig.

 4. Hej!
  Jag är glad att jag hittade din blogg!
  Beundrar ditt arbete att dokumentera människorna som lever (levde)
  på ”gammelt vis”. Har genom åren lånat och läst om dina böcker flera gånger och har för närvarande en packe av dina böcker hemma!
  Letade efter en speciell historia som gjorde djupt intryck på mig.
  Ville dela den med mina läsare! Men lyckades tyvärr inte hitta den, utan återgav den så som jag vill minnas! Hoppas att du ursäktar!

  Såhär i juletid vill jag också passa på att önska dig en riktigt
  God Jul!
  .

 5. Hej Dan jag skulle gärna vilja ha dina böcker.Jag har sökt på många ställen,men hittar dom ej.Jag älskar att läsa om original och deras öden.Jag bor i Töreboda,jag känner igen en del du har skrivit härifrån.jag missade din föreläsning du hade här,för ett par år sedan.Vet du var jag kan hitta dina böcker? Mvh carina

 6. Jag har 10 böcker som du gett ut för dom är ju så himla bra. Såg dig en gång på Soldathemmet i Skövde när du föreläste men minns inte vilket år det var.

 7. Så roligt att hitta din blogg. Vi älskade dina samhällsprogram på Tv om folk som bodde på landsbygden, tex det om Manda på lilla Hult som skrivit om i dina böcker. Vet du var man kan få tag i dessa filmer/program? Mvh Birgitta

  • Programmet ”Utdöingsbygd”, som gick i TV Annandag jul 1986, där bland andra Manda på Lillastenshult var med, finns tyvärr inte att få tag på. Däremot har ett par andra program i samma serie, som inte gjordes av mig, men väl av Mats Segerblom, lagts ut på Svt Öppet arkiv.

 8. Ping: Tommy Hanssons Blogg

 9. Hej! Vill bara säga hur mycket jag älskar dina fotoböcker, med början” De som aldrig sett havet” och de andra från ditt dokumenterande från” bögda”! Har du funderat på någon ny uppföjare? Jag njuter av ditt sätt att beskriva dessa människor och deras språk ” fonetiskt”. Vad jobbar du med nu? Hälsningar kicki Oskarsson.

 10. Vilken fin artikel i DN i tisdags! Spot on! Tack så mycket. /Mvh, C-H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s